WYDARZENIA

Powitanie wiosny

O smutnym Mollu i wesołym Durze - audycja muzyczna

Grupa IV - spotkanie z pielęgniarką - mamą Mateusza

Tydzień zdrowych zębów w maluszkach

W związku z obchodzonym 5 marca Dniem Dentysty „Puchatki” poznawały zasady dbania o zęby. Na początku odwiedziła nas Pani Ania Tryskuć (mama naszej absolwentki Gabrysi), która na co dzień pracuje w gabinecie stomatologicznym. Pani Ania opowiedziała o tym, jak należy dbać o higienę jamy ustnej i w praktyczny sposób przećwiczyła z dziećmi poprawne szczotkowanie zębów. W kolejnych dniach nie zabrakło zabaw doskonalących sprawność manualną oraz kształtujących poprawny tor oddechowy.

Sukces Zuzi z „Puchatków”

Maluszki już bardzo dobrze czują się w przedszkolu. Zawiązują nowe przyjaźnie, chętnie się uczą i odkrywają talenty. Zuzia K. wykonała przepiękną pracę plastyczną na konkurs pt.: „Zwierzęta z polarnej krainy” organizowany przez Przedszkole Samorządowe Nr 40 „Wesołej Ludwiczki” w Białymstoku i otrzymała wyróżnienie. Gratulujemy Zuzi!

„Puchatki” świętują Dzień Kobiet

8 marca maluszki hucznie obchodziły Dzień Kobiet. Chłopcy wręczyli kwiatki dziewczynkom oraz paniom z grupy. Tego dnia starali się być bardzo mili w stosunku do swoich koleżanek. Dzięki kolorowym koronom i naszyjnikom dziewczynki miały okazję poczuć się naprawdę wyjątkowo.

„Fizjoterapeuta” - poznajemy zawody naszych rodziców

Dnia 20 marca gościła w grupie II Pani Zuzanna  - mama Igi. Opowiadała dzieciom o swojej pracy. Zwracała uwagę na prawidłową postawę ciała, pokazała jak zbudowany jest kręgosłup człowieka oraz mówiła, jak ważną rolę w naszym funkcjonowaniu odgrywają mięśnie.  Pod okiem Pani Zuzi każde dziecko mogło pokonać specjalnie przygotowany tor przeszkód. „Motylki” chętnie brały udział w proponowanych ćwiczeniach. Serdecznie dziękujemy za poświęcony czas i nowe doświadczenia.

„Puchatki” bawią się w weterynarza

Na przełomie lutego i marca maluszki poznawały zwierzęta domowe. Zwieńczeniem omawianej tematyki była wspólna zabawa w weterynarza. Dzieci przyprowadziły do przychodni swoje ukochane pluszowe zwierzątka i cierpliwie czekały na swoją kolej do pani doktor. Każdy pluszak został dokładnie przebadany, podano lekarstwa, zrobiono zastrzyki i uzupełniono karty pacjenta. Nie trzeba dodawać, że zabawa tak bardzo spodobała się „Puchatkom”, że klinika dla zwierząt czynna była do samego obiadu.

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |   >>
(wszystkie)