WYDARZENIA

lipiec 2017

Zakończenie Roku Szkolnego 2016/2017

22 czerwca „Pszczółki” oraz kilkoro dzieci z gr. „Zajączki” wzięły udział w uroczystym Zakończeniu Roku Szkolnego. Przedszkolaki przepięknie zaprezentowały program artystyczny, zatańczyły „Poloneza”, a także złożyły podziękowania pani dyrektor, nauczycielkom, wszystkim pracownikom przedszkola oraz rodzicom za kilka lat wspaniałej współpracy. Pani dyrektor, zgodnie z tradycją naszej placówki przyznała rodzicom honorowe tytuły „Przyjaciela Przedszkola”, a absolwentom wręczyła pamiątkowe dyplomy, książki oraz zdjęcia. Nie zabrakło uścisków, łez wzruszenia, a także miłych rozmów przy słodkim poczęstunku. Przyszłym uczniom życzymy wielu sukcesów w kolejnym etapie edukacyjnym.

Wycieczka do Jednostki Ratowniczo-Gaśniczej

28 czerwca dzieci z gr. V „Pszczółki” wybrały się na ostatnią wspólną wycieczkę do Jednostki Ratowniczo-Gaśniczej Nr 4 KM PSP w Białymstoku. Starszaki dokładnie zwiedziły budynek i Straży Pożarnej, poznały pracę strażaka i jego strój oraz ekwipunek. Przedszkolaki miały okazję wsiąść do wozu strażackiego i zobaczyć, co znajduje się na jego wyposażeniu. Na koniec „Pszczółki” uczestniczyły w zajęciach w sali edukacyjnej „Ognik”. Utrwaliły tam wiadomości na temat numerów alarmowych oraz prawidłowego zgłaszania wypadku. Wykonały też praktyczne ćwiczenia w rozpoznawaniu źródła dymu.

Spotkanie z oboistą - Panem Piotrem Grądzkim

Muzyka rozwija aktywną i twórczą wyobraźnię człowieka. Wzbogaca jego osobowość.

Let’s read in English 10: „The Very Busy Spider

Realizację programu czytelniczego „Let’s read in English” w grupie „Pszczółek” zakończyła książeczka „The Very Busy Spider” Erica Carle’a. Jest to opowieść o bardzo pracowitym pająku, który był tak zajęty tkaniem sieci, że nie zauważał zapraszających go do zabawy innych zwierząt. Starszaki poznając przygody pajączka, zauważyły, że zwierzęta wydają inne odgłosy w wersji polskiej, a inne w wersji angielskiej. Chętnie grały w grę „Insey Winsey Spider”, a na koniec wykonały własne pajączki z dłoni maczanych w farbie plakatowej.

Dzień Dziecka z Mechaniakiem: „Pszczółki”

Dzień Dziecka w naszym przedszkolu od wielu lat obchodzony jest hucznie i na wiele sposobów. Coroczną tradycją jest też impreza organizowana przez zaprzyjaźniony z naszą placówką Zespół Szkół Mechanicznych. W tym roku Dzień Dziecka z Mechaniakiem odbył się pod hasłem: W świecie zwierząt”. Przedszkolaki przebrane za swoje ulubione zwierzątka wzięły udział w atrakcjach przygotowanych przez nauczycieli oraz starszych kolegów. Oto relacja „Pszczółek”.

Dzień Dziecka w przedszkolu – „Pszczółki”

W Dzień Dziecka w naszym przedszkolu odbyła się dyskoteka na świeżym powietrzu oraz pokaz mody i fryzur letnich. Oto, jak bawiły się „Pszczółki”.