Pielęgnujemy tradycje!

W naszym przedszkolu oferujemy dzieciom różnorodne formy aktywności, a tym, co szczególnie nas wyróżnia spośród innych białostockich przedszkoli są nasze tradycje i zwyczaje, które pielęgnujemy od dobrych kilku lat. Ważnym wydarzeniem w naszym przedszkolu są urodziny dzieci. W tym uroczystym dniu każde dziecko, oprócz życzeń, otrzymuje drobny upominek od przedszkola, który wręcza Pani Dyrektor.

Organizujemy konkursy i imprezy!

Od kilku lat organizujemy, na terenie naszej placówki, międzyprzedszkolny konkurs plastyczny ``W krainie Fantazji`` oraz międzyporzedszkolny konkurs wiedzy z języka angielskiego ``Kids love English``. W ciągu roku szkolnego przeprowadzamy też konkursy wewnątrzprzedszkolne, na które dzieci mogą przygotować prace plastyczne z pomocą rodziców i innych członków swoich rodzin. Tematykę konkursów łączymy zazwyczaj z różnymi uroczystościami i przedszkolnymi imprezami, takimi jak ``Mikołajki``, czy ``Powitanie wiosny``, a także realizowanym Rocznym Planem Pracy. Wszyscy uczestnicy konkursów otrzymują nagrody. Inną naszą propozycją, skierowaną do dzieci ich rodzin, jest Festiwal Piosenki Rodzinnej ``Razem na scenie``.

Budujemy relacje!

W szczególny sposób obchodzimy też tzw. Dni Rodziny, a więc, Dzień Matki, Dzień Ojca i Dzień Dziecka. Organizujemy z tej okazji Festyn Rodzinny oraz Imprezę sportową ``Potyczki rodzinne``. W czerwcu, z okazji Dnia Dziecka, wystawiamy przedstawienie teatralne dla dzieci w wykonaniu pracowników przedszkola. Tradycyjnie, na zakończenie roku szkolnego, najbardziej zasłużonym rodzicom, czy też sponsorom nadajemy tytuł: ``Przyjaciel Przedszkola Fantazja``. Najważniejsze wydarzenia z życia przedszkola, ciekawe informacje i artykuły zamieszczamy w naszej przedszkolnej gazetce ``Fantazyjka``.